Normen robot

Normen robot
Robotgänget och deras automationsprojekt

fredag 15 november 2013

Ostbollsmaskinen





           Ostbollsmaskinen 

Vi började med att rita ritningar och skriva ner idéer på vad vi skulle göra. Först tänkte vi att vi skulle bygga en chipsmaskin. Då kom Jens och sade att det blev bättre att bygga en ostbollsmaskin för att ostbollar var mindre än ostbågar. Ostbågar hakar inte upp sig lika mycket som ostbollar.
Sen startade vi med att planera hur maskinen skulle se ut och funka.

Då vi var färdiga med det tog vi en kartonglåda som skulle vara maskinen. Vi tog en lemonadflaska som skulle fungera som ett rör så att ostbollarna kunde falla ner. Vi hade också tänkt att det skulle vara en lucka som öppnades då man tryckte på en trycksensor. Då luckan öppnades skulle ostbollarna falla ner i en kopp. Sen funderade vi på designen. Vi ville att maskinen skulle se ut som en ost. Vi tog knivar och skar hål i lådan. Efter att vi hade skurit hålen limmade vi fast ett gult papper i kartongen. Vi målade också kartongen så att den blev gul.
Sen tog vi en dator och började med automationen. Vi lade fast en trycksensor och en motor så att luckan öppnades då man tryckte på trycksensorn. Vi lade också en loop, så att man kunde trycka på knappen så många gånger man ville. Sen tejpade vi fast allting bättre, så att det satt fast ordentligt. Vi har haft lite problem med motorn så att den får en bra plats så att luckan kan öppnas.

Benjamin, Melker och Alfred

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar