Normen robot

Normen robot
Robotgänget och deras automationsprojekt

fredag 15 november 2013

Godismaskin




 
Efter lite funderingar kom vi på att göra en godismaskin.
Vi började att rita en ritning, när den var klar valde vi en kartonglåda som vi skulle bygga med. Vi sökte en burk som vi skulle ha godiset i.
Vi mätte ut ett hål på kartonglådan som burken skulle rymmas i. I burkens botten gjorde vi också ett hål, i hålet skulle ett rör igenom. Röret kulle föra godiset från burken ut genom ett hål i bottnen på kartonglådan. Mellan hålet i bottnen och röret var det ett litet mellanrum. Där lade vi en platta som skulle stoppa godiset eller låta det åka ut. Vi lade kugghjul på plattan och en motor med kugghjul på. Kugghjulen skulle föra plattan fram och tillbaka.
Vi programmerade motorn så att den förde plattan först bak och väntade i några sekunder sedan skulle den åka tillbaka över hålet. Vi programmerade också in en trycksensor så det betyder att man bara kunde trycka på sensorn så åkte plattan fram och tillbaka. Men det var svårt att få plattan att åka rakt, därför måste vi lägga "väggar" som stöd på sidorna.
Designen var ju också viktig så vi lade guldpapper och målade sidorna gula. Det sista vi gjorde var att tejpa fast motorn.




Vi testade med ärtor. Och det funkade!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar