Normen robot

Normen robot
Robotgänget och deras automationsprojekt

fredag 15 november 2013

CocaDew (=

Vi började med att fundera över vad vi skulle laga. Efter en stund kom vi på att vi skulle laga en limsamaskin, som vi döpte till CocaDew.  

Vi började med att välja ut en kartonglåda som hela konstruktionen skulle sitta i. När vi valt låda så klippte vi rött papper som vi limmade fast på kartongen och skrev CocaDew på. 

När det var fixar så skulle vi börja på med konstruktionen så att maskinen skulle ge en liten slurk limsa. Efter en stund var alla i gruppen ense om att vi skulle ha två flaskor som det var olika smaker i. Jack tog flaskorna, Oscar tog lådan och Carolina tog "silvertejp". Sen började vi konstruera maskinen. Vi kom fram till att vi skulle ha flaskorna tejpade i ett vikbart tak som var uppklippt i ena ändan. Efter att vi hade gjort det så tejpade vi fast varsin motor på  insida av lådan. Sen programmerade Jack och Oscar hur maskinen skulle styras. Under tiden satte Carolina och Christoffer fast motorerna och trycksensorerna. Efter det gick alla upp till fysikläraren Maria och frågade efter två plastslangar. Som tur hade hon två slangar som vi fick låna. 

Efter att vi lagt fast alltihop så testade vi maskinen och den funkade.

skrivet av: Oscar, Jack, Christoffer och Carolina.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar